Wintersportfiles op zaterdag tijdens carnaval 2016

Lange files kom je tegen als je met de carnavalsdagen op wintersport gaat. Volgens de ANWB ondervindt het verkeer vooral op zaterdag problemen in Zuid-Duitsland en bij de grensovergangen met Oostenrijk. Bij het publiceren van dit bericht is de vertraging bij de Fernpas in oostenrijk inmiddels opgelopen tot zo’n twee uur.

Niet alleen in Duitsland en Frankrijk zijn er vertragingen, ook in Frankrijk is het topdrukte door de aanvang van de wintervakantie.

Strengere grenscontroles

De wachttijden lopen extra op door verscherpte grenscontroles bij Garmisch-Partenkrichen. De vertraging kan daar oplopen tot een uur. Ook het verkeer bij het Oostenrijkse Salzburg in noordelijke richting loopt vast.

Files

De eerste files ontstonden vanochtend op de A8 bij München. De meeste Nederlandse wintersporters kiezen voor een vakantie in Oostenrijk. Daarna is Frankrijk een favoriete wintersportbestemming. Vanochtend ontstonden op de A43 tussen Lyon en Chambéry en ten zuiden van Grenoble op de RN85 richting Briançon de eerste files.

Vertraging door het weer lijkt er niet te zijn. Volgens de ANWB zijn de rijomstandigheden van en naar de Alpen goed qua weer.

Carnaval

In Nederland heeft het zuiden nu al vakantie, omdat carnaval vroeg is dit jaar. Met carnaval gaan veel mensen op wintersport en dat zorgt dus voor een flinke drukte op de wegen naar de sneeuwgebieden. De meeste Nederlandse wintersporters kiezen voor een vakantie in Oostenrijk. Frankrijk komt op de tweede plaats. Daarna volgen Duitsland en Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =