Wintersport kerstvakantie tot wel 40 procent goedkoper

Wie deze winter goedkoop op wintersport wil moet in de kerstvakantie zijn slag slaan. De kortingen zouden wel eens kunnen oplopen tot wel 40 procent, meldt de Belgische krant Het belang van Limburg.

Goedkope skivakantie

De lage prijzen zijn het gevolg van het gunstige winterweer in de Franse Alpen en dat kinderen in Frankrijk al op 2 januari naar school moeten. In Nederland hoeven kinderen pas op 9 januari 2017 naar school.

Skiseizoen geopend

Afgelopen week viel er meer dan een meter sneeuw in skigebied Val Thorens. De skipistes gingen daarom gisteren al open. Daarmee is het wintersportseizoen 2016-2017 officieel geopend.

Profiteren

TUI-woordvoeder Piet Demeyere ziet kansen voor skiliefhebbers: “De prijzen liggen nu tot wel 40% lager in vergelijking met het hoogseizoen. In een gezien kan het voordeel per persoon oplopen tot wel 800 euro.” Of er via Nederlandse reisbureaus en organisaties ook dergelijke kortingen zijn, is niet bekend.

Goedkoop op wintersport

Buiten schoolvakanties om wordt het voor gezinnen met kinderen moeilijk om een goedkope skivakantie te boeken. Alternatieven zijn de pakketvakanties (all-inclusive). Ook skigebieden in Oost-Europa zijn een prima alternatief.

Oost-Europa

Goedkoop wintersporten kan je in Tsjechië bijvoorbeeld. De skigebieden liggen er lager dan bijvoorbeeld in Oostenrijk en Frankrijk. Zij zijn om die reden juist erg geschikt voor gezinnen met kinderen. De sneeuwzekerheid is er overigens ook hoger vanwege de oostelijke ligging in Europa.

Ook landen als Bulgarije, Polen en Slowakije zullen de komende jaren groeien in potentie. In Tsjechië bijvoorbeeld wordt flink geïnvesteerd in het verbeteren van de installaties. Eén van de beste skigebieden van Bulgarije is Bansko, een plek die in enkele jaren is uitgegroeid tot één van de bekendste wintersportplaatsen van Oost-Europa.

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =