Paasvakantie

Paasvakantie

De paasvakantie is in Nederland geen officiële schoolvakantie, omdat de meivakantie voor een betere spreiding zorgt van schoolvakanties. Toch zijn er scholen die er soms voor kiezen om de meivakantie niet te verlengen. Daarvoor in de plaats plannen zij een vakantie tijdens Pasen in hun vakantierooster.

Paasvakantie in Nederland

De paasvakantie vindt nooit op een vast moment in het jaar plaats, omdat dit afhankelijk is vanwege de stand van de maan. Pasen mag pas gevierd worden op de eerste zondag na de eerste volle maan na het begin van de lente.

Pasen vindt plaats tussen 22 maart en 25 april. Carnaval vieren we daarom tussen 1 februari en 7 maart.

Schoolvakanties

De overheid bepaalt de data van schoolvakanties. Naast een drietal verplicht vastgestelde schoolvakanties krijgen scholen ook een aantal adviesdata. De data voor de paasvakantie worden niet door de overheid geadviseerd. Sommige scholen kiezen toch voor een schoolvakantie met pasen. De data van de zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie zijn voor scholen wel verplicht.

Wilt u zeker weten wanneer de schoolvakanties in uw regio zijn? Check dan altijd de schoolvakanties in de schoolkalender van uw kind.

Paasvakantie België

De paasvakantie in België duurt twee weken. Het begin van deze schoolvakantie varieert, omdat dit afhankelijk is van wanneer het Pasen is. Als Pasen vroeg valt start de vakantie op 2e Paasdag. Is het een late Pasen, dan begint de vakantie twee weken eerder. Ligt Pasen in de eerste helft van april, dan is er één week voor en één week na Pasen vakantie.