Bouwvak

Bouwvak

De bouwvak, of bouwvakvakantie wordt sinds 1982 niet meer centraal vastgesteld. Veel bedrijven gebruiken de vakantieterm nog steeds om de vakantieperiode in de zomer vast te stellen voor (bouw)bedrijven.

Bouwvakvakanties

Veel werkgevers bepalen in overleg met werknemer(s) deze vakantiedata zelf. De data zoals ze verschijnen op deze website zijn adviesdata. Per werkgever kan hiervan worden afgeweken. Check daarom altijd bij uw werkgever wanneer de bouwvakvakantie bij uw bedrijf is.

Bouwvak bij bedrijven

De bouwvak zoals we die vroeger kenden, bestaat al sinds 1982 niet meer. Ondanks dat; maken werkgevers, in overleg met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging toch afspraken over de sluiting van het (bouw)bedrijf in de zomer.

De bouwvakvakantie is een officieuze vakantieperiode in het hoogseizoen. De meeste (bouw)bedrijven zijn dan gesloten. Deze vakantieperiode van drie weken wordt niet meer centraal vastgesteld.

Advies vakantiedata

De vereniging van bouwbedrijven, Bouwend Nederland, geeft wel nog advies over de vakantiedata in drie regio’s; noord, midden en zuid. Werkgevers besluiten in overleg met werknemers uiteindelijk zelf wanneer de vakanties zijn.

Bouwvakvakantie en zomervakantie

De adviesdata van de bouwvak of bouwvakvakantie worden door de vereniging van bouwbedrijven niet op zichzelf bepaald. Zij houden rekening met de vakantiedata voor scholen die door de overheid worden bepaald en geadviseerd. Maak hieronder uw keuze voor de bouwvakvakantie in een bepaald jaar:

Zomervakantie

De zomervakantie zoals die door de overheid wordt bepaald, bestaat in het voortgezet onderwijs niet meer uit zeven weken. Het basisonderwijs én het voortgezet onderwijs kennen sinds augustus 2013 allebei een zomervakantie van 6 weken.

De zomervakantie is de belangrijkste en langste schoolvakantie van het jaar. Wilt u weten wanneer het zomervakantie is in welke periode? Bekijk hieronder de vakantiedata in een bepaald jaar:

Spreiding zomervakantie en bouwvakvakantie

De bouwvak wordt net als de zomervakantie gespreid. Dat houdt in dat de bouwvakvakantie niet overal op hetzelfde moment start. Ons land is opgedeeld in drie regio’s; Noord-, Midden-, en Zuid-Nederland.

De exacte vakantiedata van de zomervakantie vind je ook op de volgende schoolvakantiepagina’s:

Ook is het mogelijk om elke schoolvakantie per jaar afzonderlijk te bekijken. Maak uw keuze in het menu. Daar vindt u ook de andere schoolvakanties.