Bouwvak 2019

Bouwvak 2019

De bouwvak 2019 is een vakantieperiode in de zomer voor (bouw)bedrijven. Vaak start de bouwvak in dezelfde volgorde als de zomervakantie in alle drie de regio’s. Wanneer de bouwvak begint, verschilt per regio en is ieder jaar anders.

De vakantiedata worden in tegenstelling tot de schoolvakanties niet door de overheid bepaald. Veel werkgevers bepalen in overleg met werknemer(s) deze vakantiedata zelf. Check daarom altijd bij uw werkgever wanneer de bouwvak 2019 bij uw bedrijf is.

Bouwvak 2019 – vakantiedata

regio week data
Noord nog niet bekend
Midden nog niet bekend
Zuid nog niet bekend

Spreiding bouwvak 2019

De bouwvakvakantie 2019 is een gespreide zomervakantie geadviseerd door Bouwend Nederland, de vereniging van bouwbedrijven. Sinds 1982 is de verplichte bouwvak afgeschaft en daarom geeft Bouwend Nederland slechts een advies. Werkgevers besluiten vervolgens in overleg met werknemers zelf wanneer de vakanties zijn.

De spreiding van de bouwvak is net als de zomervakantie vanwege de economie en de filedruk in Europa voor als mensen op vakantie gaan.

Bouwvak 2019

De bouwvak 2019 begint dit jaar als eerste in Midden-Nederland. Noord-Nederland is een week later aan de beurt. Het zuiden van Nederland krijgt als laatste bouwvak. De bouwvak 2019 duurt drie weken.

Geschiedenis bouwvak

De bouwvak bestaat sinds 1982 officieel niet meer. Bedrijven bepalen in overleg met werknemers veelal zelf wanneer ze hun deuren sluiten of met vakantie kunnen. De complete geschiedenis en meer informatie over de langste bouwvakvakantie is te lezen op de pagina van de bouwvak.

Bouwverlof 2019 | België

In België heet de bouwvak bouwverlof. Net als in Nederland valt bouwverlof niet onder de wetgeving. Bedrijven mogen dus van de adviesdata afwijken.