Meivakantie 2018

meivakantie 2018

De meivakantie 2018, ook wel tulpenvakantie genoemd, is vanuit de Nederlandse overheid een officiële schoolvakantie in 2018. De vakantiedata van de meivakantie worden door de overheid bepaald. Scholen zijn verplicht deze schoolvakantie op te nemen in de schoolgids en het vakantierooster. Scholen zijn vrij om een extra week of extra dagen er omheen te plannen. Check daarom altijd het vakantierooster van uw school.

Meivakantie 2018 – vakantiedata

regio week data
n.v.t. 18 28 april t/m 6 mei

Feestdagen in mei

Rond de meivakantie is er een aantal feestdagen die scholen gebruiken om de meivakantie 2018 te vervroegen of te verlengen. De feestdagen waar het om gaat zijn Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren.

  • Koningsdag 27 april
  • Bevrijdingsdag 5 mei
  • Hemelvaart 10 mei
  • Pinksteren 20 en 21 mei

Koningsdag is altijd op 27 april, tenzij dit een zondag is. Als 27 april op een zondag valt, wordt Koningsdag op zaterdag gevierd. Bevrijdingsdag heeft ook een vaste datum; 5 mei. Hemelvaart en Pinksteren kennen geen vaste data, omdat dit afhankelijk is van Pasen.

Meivakantie 2018

De meivakantie 2018 duurt ten minste één week. Scholen kunnen in samenspraak met de Medezeggenschapsraad (MR) schoolvakanties zelf bepalen zolang ze de verplichte vakantiedata van de overheid overnemen in hun vakantierooster. Wilt u zeker weten hoelang de meivakantie 2018 van uw school duurt? Check dan de schoolgids of het vakantierooster van uw school.

Geschiedenis meivakantie

De meivakantie wordt ook wel tulpvakantie genoemd, omdat deze plaatsvindt op het moment dat tulpen volop in bloei staan. De meivakantie wordt door de overheid bepaald, omdat er ook rekening wordt gehouden met de planning van de eindexamens in het voortgezet onderwijs.

Meivakantie 2018 | België

In België is er geen officiële meivakantie 2018. De Belgische overheid bepaalt dat scholen in België een lange paasvakantie 2018 hebben en rond de feestdagen in mei een paar dagen vrij zijn. De paasvakantie wordt door de Belgische overheid bepaald. Meer informatie over de vakantie met Pasen in België vind je op de pagina over de paasvakantie.