Herfstvakantie 2018

Herfstvakantie 2018

De herfstvakantie 2018 is de eerste schoolvakantie in het nieuwe schooljaar. Rond half oktober zijn er 1 of twee regio’s die herfstvakantie krijgen. Wanneer de herfstvakantie begint, verschilt per regio en is ieder jaar anders. De overheid bepaalt wanneer Noord-, Midden- of Zuid-Nederland herfstvakantie heeft.

Herfstvakantie 2018 – vakantiedata

regio week data
Noord 43 20 t/m 28 oktober
Midden 43 20 t/m 28 oktober
Zuid 42 13 t/m 21 oktober

Spreiding herfstvakantie 2018

De herfstvakantie 2018 is een gespreide schoolvakanties. De drie regio’s Noord-, en Midden-, en Zuid-Nederland hebben dan ook nooit tegelijk herfstvakantie. De Nederlandse overheid spreidt de herfstvakantie vanwege de economie en de filedruk in Europa voor als mensen op vakantie gaan.

Herfstvakantie 2018

De herfstvakantie 2018 begint dit jaar als eerste in Noord- en Midden-Nederland. Het zuiden van Nederland krijgt als laatste herfstvakantie.

Sommige scholen hebben twee weken herfstvakantie. Ook kan het zijn dat de herfstvakantie een halve dag eerder start. Check daarom ook altijd de schoolgids of het vakantierooster van uw school.

Geschiedenis herfstvakantie

De aardappel en de herfstvakantie zijn in de oorsprong onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dankzij de aardappel is de herfstvakantie ontstaan. In oktober worden aardappels massaal geoogst en vroeger gebeurde dat met de hand. Het rooien van aardappels gebeurt tegenwoordig machinaal. Nu is de herfstvakantie een erkende schoolvakantie. De data zoals ze worden voorgesteld door de overheid zijn adviesdata.

De complete geschiedenis en meer informatie over de eerste schoolvakantie van het schooljaar is te lezen op de pagina van de herfstvakantie.

Herfstvakantie 2018 | België

De herfstvakantie in België is altijd gekoppeld aan 1 november. Afhankelijk van wanneer Allerheiligen valt wordt door de Belgische overheid bepaald wanneer de herfstvakantie begint. Als Allerheiligen op zondag valt, volgt de herfstvakantie de week daarop volgend.

regio week data
 n.v.t. 44 27 oktober t/m 4 november

De herfstvakantie in België valt onder de officiële vakantiedata bekend gemaakt door de Belgische overheid.