Kerstvakantie 2016

Kerstvakantie 2016

De kerstvakantie 2016 is vanuit de Nederlandse overheid een officiële schoolvakantie in 2016. De vakantiedata van de kerstvakantie worden door de overheid bepaald. Scholen zijn verplicht deze schoolvakantie op te nemen in de schoolgids en het vakantierooster. Verder mogen zij een een (halve) dag ervoor vrij zijn. Check daarom altijd het vakantierooster van uw school.

Kerstvakantie 2016 – vakantiedata

regio week data
n.v.t. 52 en 1 24 december t/m 8 januari 2017

Feestdagen rond kerst

Rond de kerstvakantie is er een aantal feestdagen die scholen gebruiken om de kerstvakantie 2016 te vervroegen of te verlengen. De feestdagen waar het om gaat zijn Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Oudjaar en Nieuwjaarsdag.

  • Eerste Kerstdag 25 december
  • Tweede Kerstdag 26 december
  • Oudjaar 31 december
  • Nieuwjaarsdag 1 januari

De feestdagen in december staan vast, net als Nieuwjaarsdag. Wanneer de kerstvakantie begint en eindigt is afhankelijk van wanneer de kerstdagen beginnen en Nieuwjaarsdag is.

Kerstvakantie 2016

De kerstvakantie 2016 duurt twee weken. Scholen kunnen in samenspraak met de Medezeggenschapsraad (MR) schoolvakanties zelf bepalen zolang ze de verplichte vakantiedata van de overheid overnemen in hun vakantierooster. Wilt u zeker weten wanneer de kerstvakantie 2016 van uw school begint? Check dan de schoolgids of het vakantierooster van uw school.

Geschiedenis kerstvakantie

De kerstvakantie is er vanwege het christelijke feest Kerstmis. De schoolvakantie is de laatste van het jaar en vindt altijd plaats rondom de kerstdagen en het begin van het nieuwe jaar. Buiten scholen die sluiten, zijn ook veel bedrijven en overheidsinstellingen dicht. Met name de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw gebruiken zij om de deuren te sluiten.

Kerstvakantie 2016 | België

Ook in België is het kerstvakantie. Deze schoolvakantie is de laatste schoolvakantie van het jaar die gelijk is aan Nederland.

regio week data
n.v.t. 52 en 1 24 december t/m 8 januari 2016

Net als in Nederland bepaalt de Belgische overheid wanneer de schoolvakanties starten.