Herfstvakantie 2016

Herfstvakantie 2016

De herfstvakantie 2016 is de eerste schoolvakantie in het nieuwe schooljaar. Rond half oktober zijn er 1 of twee regio’s die herfstvakantie krijgen. Wanneer de najaarsvakantie begint, verschilt per regio en is ieder jaar anders. De overheid bepaalt wanneer Noord-, Midden- of Zuid-Nederland herfstvakantie heeft. Vaak is dit afgestemd op de spreiding van de zomervakantie.

Herfstvakantie 2016 – vakantiedata

regio week data
Noord 42 15 t/m 23 oktober
Midden 42 15 t/m 23 oktober
Zuid 43 22 t/m 30 oktober

Spreiding

Deze schoolvakantie is een gespreide schoolvakanties. De drie regio’s Noord-, en Midden-, en Zuid-Nederland hebben dan ook nooit tegelijk najaarsvakantie. De Nederlandse overheid spreidt deze schoolvakantie vanwege de economie en de filedruk in Europa voor als mensen op vakantie gaan.

De herfstvakantie begint dit jaar als eerste in Noord- en Midden-Nederland. Het zuiden van Nederland krijgt als laatste herfstvakantie.

Sommige scholen hebben twee weken vrij. Ook kan het zijn dat de vakantie een halve dag eerder start. Check daarom ook altijd de schoolgids of het vakantierooster van uw school.

Herfstvakantie 2016 | België

De herfstvakantie in België is altijd gekoppeld aan 1 november. Afhankelijk van wanneer Allerheiligen valt wordt door de Belgische overheid bepaald wanneer de herfstvakantie begint. Als Allerheiligen op zondag valt, volgt de herfstvakantie de week daarop volgend.

regio week data
 n.v.t. 44 29 oktober t/m 6 november

De herfstvakantie in België valt onder de officiële vakantiedata bekend gemaakt door de Belgische overheid.