Carnavalsvakantie 2016

Carnavalsvakantie 2016

De carnavalsvakantie 2016 is voor Zuid-Nederland de eerste schoolvakantie in 2016. Het is een officieuze schoolvakantie als alternatief op de voorjaarsvakantie. In verband met carnaval wijken veel scholen in het zuiden af van de adviesdata van de overheid. Zij houden geen voorjaarsvakantie 2016, maar een carnavalsvakantie 2016.

Carnavalsvakantie 2016 – vakantiedata

regio week data
Zuid 7 6 t/m 14 februari

Woont u niet in de regio Zuid? Check dan de voorjaarsvakantie 2016 en het vakantierooster van uw school.

Carnaval 2016

Carnaval 2016 is dit jaar van 7 t/m 9 februari en valt dit jaar niet in de geadviseerde voorjaarsvakantie 2016. Scholen in het Zuiden kiezen  vaak voor een alternatieve schoolvakantie in plaats van de adviesdata. De voorjaarsvakantie in Midden- en Zuid-Nederland is gepland van 20 t/m 28 februari. In Noord-Nederland is het voorjaarsvakantie van 27 februari t/m 6 maart.

Carnavalsvakantie 2016

De carnavalsvakantie 2016 valt dit jaar vroeg. In het eerste weekend en de tweede week van februari zijn de meeste scholen in Zuid-Nederland vrij.

Wilt u zeker weten of uw school een carnavalsvakantie of voorjaarsvakantie heeft? Check dan de schoolgids of het vakantierooster van uw school.

Spreiding voorjaarsvakantie 2016

De voorjaarsvakantie 2016 is op advies van de overheid gespreid over drie regio’s in Nederland. Scholen Noord- en Midden-Nederland nemen dat advies in de regel over in hun schoolkalender of vakantierooster. Scholen in Zuid-Nederland doen dat niet. Alleen als carnaval in de geadviseerde voorjaarsvakantie valt, houden zij zich aan de adviesdata van de overheid.

Geschiedenis voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie kent zijn oorsprong in de jaren ’70. In verband met carnaval en de toenemende populariteit van wintersport werd de voorjaarsvakantie ingevoerd. De geschiedenis over het ontstaan van de voorjaarsvakantie en de carnavalsvakantie is te lezen op de pagina van de voorjaarsvakantie.

Krokusvakantie 2016 | België

In België heet de voorjaarsvakantie anders; krokusvakantie. Hieronder zie je de vakantie data van de krokusvakantie 2016 in België.

regio week data
n.v.t. 7 6 t/m 14 februari

De krokusvakantie 2016 in België valt onder de officiële vakantiedata bekend gemaakt door de Belgische overheid.