Bekijk hier in één overzicht de vakantiedata van de meivakantie 2015 in Nederland.

Meivakantie 2015 | Nederland

VakantiedataWeek
Meivakantie 2015 *02-05 | 10-0519


De meivakantie 2015 is een schoolvakantie in mei die vaak al in april begint. Dit jaar wordt dat niet door het ministerie geadviseerd. Toch kiezen veel scholen ervoor om de meivakantie 2 weken te laten duren. De meivakantie wordt in Nederland ook wel om die reden de tulpvakantie genoemd. Scholen in het basis- en voortgezet onderwijs zijn dan één of twee weken dicht.

Feestdagen in april en mei
Vrije dagen worden om de feestdagen Koninginnedag en Bevrijdingsdag heen gepland. Soms hoort Hemelvaartsdag daar ook bij. Als er genoeg feestdagen in die periode vallen, kan de gemeente i.s.m. de scholen besluiten om twee weken vakantie te houden. Voor eindexamenleerlingen in het Voortgezet onderwijs zijn de laatste schooldagen vaak voor de meivakantie gepland.

Bekijk hier het volledige overzicht met alle schoolvakantiedata in Nederland per jaar:

Schoolvakanties 2014
Schoolvakanties 2015
Schoolvakanties 2016

Sommige scholen in Nederland kiezen ervoor om de meivakantie in te korten, waardoor zij wel een Paasvakantie hebben. Raadpleeg de schoolgids van uw school of het vakantierooster voor de vakantiedata van uw Paasvakantie. Het komt ook voor dat scholen de meivakantie verlengen tot aan Hemelvaart. Hemelvaart 2015 vindt dit jaar plaats op donderdag 14 mei 2015.


Meivakantie 2015 | België

België kent officieel geen meivakantie, maar wel een paasvakantie*. Klik op Paasvakantie 2015 voor de vakantiedata van de paasvakantie.

Bekijk hier het volledige overzicht met alle schoolvakantiedata in België per jaar:

Schoolvakanties 2014
Schoolvakanties 2015
Schoolvakanties 2016