Junivakantie: welkom of kopzorgen?

De junivakantie; is dat een extra schoolvakantie of toch niet? Werkende ouders zijn er niet al te blij mee, omdat dit extra geregel voor oppas of opvang met zich meebrengt.

Junivakantie

De junivakantie is een nieuw fenomeen, omdat steeds meer scholen kiezen voor een extra week tussen de meivakantie en de zomervakantie. Met name in Noord-Nederland kiezen veel scholen voor een ‘tussenweek’, omdat de zomervakantie laat begint. Dat geldt ook voor Zuid-Nederland.

Muriel Oonincx, van Famme.nl, kan de junivakantie niet waarderen. “Ik zou op mijn achterste poten gaan staan en er echt een probleem van maken als dit op onze school zou zijn. Er zijn al zo veel studiedagen en je moet altijd maar opvang regelen of een vakantie kunnen betalen.”

Moment van rust

De meningen om de junivakantie zijn verdeeld, zo blijkt uit een poll van RTL Nieuws. 60 procent van de ondervraagden is voor ene junivakantie, omdat dit momentje van rust een lange periode tussen de meivakantie en de zomervakantie overbrugt. 40 procent is tegen de junivakantie, omdat het als lastig ervaren wordt als het gaat om het regelen van opvang.

Klagende ouders

Hulsen krijgt vooral veel klachten van ouders met kinderen op verschillende scholen. “Knap lastig als je ene kind wél junivakantie heeft, en het andere niet”, zegt hij. “Ouders klagen vooral over scholen waarbij de vakanties niet overlappen of gelijk lopen. Daarom zeggen wij tegen de Tweede Kamer: geef kinderen een strippenkaart met snipperdagen. Die kunnen ze dan zelf inzetten.”

Oonincx heeft ‘sowieso het gevoel’ dat er nooit eens een ‘normale maand zonder vrije dagen is’. “We hebben het er vaak over op het schoolplein. Zes weken zomervakantie is al een klus voor ouders.”

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × 1 =