Gamers bewegen meer in de vakantie door Pokémon Go

Pokémon Go wint ongekend aan populariteit en brengt duizenden mensen in Nederland in beweging. Veel kinderen en jongeren spelen het spel tijdens de zomervakantie. Bijkomend voordeel; de gamers zitten niet meer achter een scherm. Ze bewegen meer dan anders.

Meer bewegen

De laatste jaren zijn we minder gaan bewegen en nam de schermtijd toe met de komst van de smartphone en de tablet. Tot nu is het niemand gelukt om kinderen en jongeren meer aan het bewegen te krijgen. Met Pokémon Go lijkt dat nu anders en is Nintendo de eerste gamebouwer die gamers in beweging krijgt.

Pokémon Go is nu een maand in Nederland actief en kinderen gingen na schooltijd en in de zomervakantie massaal op pad om ze te vangen. Zonder dat je het doorhebt is het mogelijk om per dag 10 kilometer af te leggen.

Fitness-app

Sport-apps waren er al, maar vooral voor de sporter die zichzelf moet motiveren om te sporten. Met de komst van Pokémon Go zet het spelelement aan tot bewegen zonder dat je het doorhebt. Pokémon Go is in een maand tijd uitgegroeid tot een echte fitness-app. De game zorgt ervoor dat met name jongeren veel meer bewegen en lopen nu als leuk, plezierig en uitdagend ervaren.

Pokémon Go Tips

Ben jij een Pokémon gamer? Maak dan gebruik van een aantal handige tips en tricks in de Pokégids. Deze handleiding biedt je de volgende voordelen.

  • 100+ unieke tips
  • Zeldzame Pokémons – hoe en waar?
  • Pokémons snel sterker maken
  • Snel groeien in level
  • Veel Pokécoins winnen

 

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijf + negen =